ontwerpwerk

Prinsestraat 37
2513 CA Den Haag

070 313 20 20

info@ontwerpwerk.nl

Nieuws

Wij ontwierpen een complete visuele identiteit voor RECHARGE, een project van The European Fashion Heritage Association gefinancierd door de Europese Unie. Het project heeft als doel te investeren in de kracht van participatie voor culturele erfgoed instellingen.

Heb je ze al gezien in de bushokjes en op de digitale reclameschermen in Den Haag? Trotse Haagse handhavers in actie. Ze spelen de hoofdrol in een opvallende campagne die wij in opdracht van de gemeente Den Haag hebben ontwikkeld.

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) werkt onder meer aan het herkennen en herstellen van incorrecte adresgegevens. Om relaties kennis te laten maken met deze werkwijze, vroeg de organisatie ons om een bestaand spel opnieuw vorm te geven. 

Bij ons bureau volgen regelmatig talentvolle studenten een stage. Hoe ervaren zij het werken bij ons bureau? Wat leren ze? En wat vinden ze van de begeleiding en de werksfeer? Stagiairs Tibbe Wagner en Tessa Tsie vertellen je er alles over.  

Yes, we zijn super blij met de selectie voor de FONK150 Best Agencies 2022. We horen dus bij dè bureaus met de meest tevreden opdrachtgevers van Nederland.

 

Met de campagne ‘Schoon, doen we toch gewoon?’ richt de gemeente Den Haag zich op de verhalen van mensen die bezig zijn om de stad schoon te houden. Wij verzorgden het ontwerp van de expositie, die op 16 november werd geopend door wethouder Anne Mulder.  

 

In opdracht van het prijswinnende content marketing bureau C2B bouwden wij de campagnewebsite De Wijnlegende voor het wijnmerk Casillero del Diablo.

Je kunt er bijna niet omheen. In Den Haag, Delft, Leiden en het Westland hangen opvallende posters met jongeren die leeftijdgenoten oproepen om naar de open dag van ROC Mondriaan te komen.

Op 10 oktober 2022 lanceerde het ministerie van OCW - in samenspraak met het ministerie van SZW, de sociale partners en de onderwijskoepels - het platform Leeroverzicht. Wij maakten het webdesign, ontwierpen het logo en een virtuele assistent en we maakten een animatievideo.

Het langverwachte coalitie-akkoord is onder de titel 'Voor een stad die tegen een stootje kan' gepresenteerd. Ons team stond in de startblokken en maakte het design van het akkoord en de communicatiemiddelen in stijl. 

Het is de week van de laaggeletterdheid. In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Om iedereen te bereiken moet je je communicatie goed afstemmen. Regelmatig helpen wij organisaties hierbij. 

Van 7 september tot en met 2 oktober 2022 hebben 18.000 mensen gestemd op het leukste molenproject in Nederland. Wij ontwikkelden deze campagne in de kersverse stijl van De Hollandsche Molen.
 

De studenten van ROC Mondriaan begonnen afgelopen week aan een nieuw schooljaar. Een mooi moment om ze te verrassen met de nieuwe huisstijl.

Sinds 1 juli is er een voederverbod in heel Rotterdam. Wij ontwikkelden een visuele campagne met milkpaint op straat. Op de plekken waar de overlast groot is, vragen de dieren zelf aan de Rotterdammers hen niet meer te voeren.

Voor de TU Delft maakten wij het ontwerp voor een nieuw magazine: Delft Matters. Dit is hét magazine voor alumni, medewerkers en studenten die samen de community TU Delft for Life vormen.

Met trots presenteren wij het Lustrumboek voor de opleiding Vliegtuigbouwkunde en Luchtvaarttechnologie aan Hogeschool InHolland en de Vliegtuigbouwkundige Studie Vereniging Sipke Wynia. Het is een feestelijke uitgave in collagestijl, kleurrijk en boordevol beeld.

Is het einde van afval in zicht? Als het aan Utrecht ligt wel. In opdracht van de gemeente Utrecht creëerden wij een campagne die met slimme gedragsverandering technieken Utrechters inspireert om te gaan voor minder afval. 

 

Dichter bij Zuid-Holland. Een bijzonder fijn ontwerpwerk traject, met een bijzonder fraai resultaat. De Studentenjury van de Best Verzorgde Boeken selecteerde de gedichtenbundel. Deze zal dit najaar te zien zijn in de jaarlijkse tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. 

En hoe! We hebben hem gewonnen met de hoogste score. En daar zijn we enorm trots op! We gaan de komende jaren prachtig werk maken voor Rotterdam en voor Rotterdammers.

Met plezier presenteren wij de nieuwe website van Ector Hoogstad Architecten.
Vol met prachtige foto’s van hun baanbrekende ontwerpen en met levendige projectbeschrijvingen.

Op de Internationale Dag van de Mensenrechten reikt het College voor de Rechten van de Mens de jaarlijkse mensenrechtenprijs uit. Wij creëerden de campagnestijl waarmee het hybride event, de kanshebbers en het thema online onder de aandacht worden gebracht.

Goed nieuws! De komende vier jaar werken we voor Belastingdienst, Toeslagen en Douane.

In het najaar van 2021 moeten snorfietsers, op een aantal wegen in het hart van Utrecht naar de rijbaan, met een helm op. In opdracht van de Gemeente Utrecht bedachten we een opvallende campagne om alle weggebruikers te wijzen op de nieuwe situatie.

Scholengemeenschap SCOH had vijf websites onder haar hoede, met elk een ander doeleinde maar dezelfde afzender. We brachten de verschillende websites onder in de nieuwe website SCOH.nl. 

De klimaatverandering zorgt ervoor dat Nederland met extremer weer te maken heeft. Met de Uitvoeringsagenda Klimaatadaptie wordt geagendeerd, geïnspireerd en worden handvatten geboden om aan de slag te gaan met de klimaatadapatie.

Judith Boon is per 1 juli toegetreden als partner van Ontwerpwerk. Hiermee heeft Judith als strategy director samen met Ronald Borremans (creative director/founder), Emil Heijkants (digital director) en Bart Leupen (managing director) de leiding over het bureau.

Voor het College voor de Rechten van de Mens maakten we ook dit jaar de jaarrapportage. In dit rapport wordt aandacht gevestigd op de gevolgen van de coronacrisis voor de bescherming van mensenrechten op de arbeidsmarkt. 

We ontwikkelden een compact online verslag voor Pensioenfonds Horeca & Catering dat vol zit met beweging. Via een e-mailtrigger leidden we werkgevers en werknemers naar de content op de website. 

Het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank wordt de komende drie jaar verbouwd. Wij verfraaiden het bouwproces met een kleurrijke én informatieve bouwschutting. 

Voor de gemeente Amsterdam maakten we het boek Amsterdam en het slavernijverleden. Dit boek is gratis af te halen bij Amsterdamse bibliotheken. 

In de nieuwe editie van de Amsterdamse stadskrant, staat het vaccineren centraal. Amsterdammers vertellen waarom zij zich hebben laten vaccineren of waarom ze dit gaan doen. Ook wordt er alvast vooruitgeblikt op de stad die meer open kan gaan zodra de maatregelen versoepelen. 

Om fietsers in Utrecht bewust te maken van de verkeersregels, maakten we in samenwerking met de gemeente Utrecht de fiets campagne Utrecht fietst veilig.

In de rebranding van de merkidentiteit brachten we het verhaal van de Algemene Rekenkamer beter in beeld. 

Hoewel de Olympische Spelen nog even op zich laten wachten, hebben we al veel voorpret gehad door te werken aan het boek Innoveren met Impact van TU Delft en Sportinnovator.

Staedion heeft als woningcorporatie de ambitie om een eigen thuis bereikbaar te maken. Wij ontwikkelden een revitalisering van de huisstijl passend bij hun missie.

De huisstijl van provincie Zuid-Holland werd twintig jaar geleden geïntroduceerd en was onvoldoende doorontwikkeld voor digitale communicatie. Wij revitaliseerden de huisstijl met ‘mobile first’ als uitgangspunt en toegankelijke communicatie als norm.

Met veel trots laten we zien waar we de afgelopen tijd aan hebben gewerkt samen met de Gemeente Amsterdam. De komende jaren zijn we een vaste designpartner van onze hoofdstad.

Een heroriëntatie van Fonds 1818 leidt tot een aanscherping van de doelstellingen en de wijze waarop het fonds zich wil manifesteren. Bij deze nieuwe richting hoort ook een aanpassing van de huisstijl en website. Samen met het Fonds zorgden we voor een nieuw uiterlijk passend bij de vernieuwde positionering.

 

Met de doelgroep- en wijkgerichte campagne bereikt de gemeente Den Haag alle inwoners met informatie over het coronavirus. We maakten posters, vlaggen en online middelen om zo de inwoners van Den Haag te bereiken. 

Ondanks een bewogen 2020, kunnen we terugkijken op een jaar met talloze mooie opdrachten en fijne samenwerkingen. Met goede moed gaan we het nieuwe jaar in. Gelukkig nieuwjaar!